Hepimize büyük geçmiş olsun. Kaybettiğimiz güzel insanlara Allah’tan rahmet kalanlara hatta tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. Nasıl bir ülkede yaşadığımızı doğanın bize sağladığı büyük nimetlerin yanında deprem gibi bir riski de sunduğu gerçeğini bir kez daha yaşadık. Cennet vatanımızın en önemli gerçekliği maalesef depremdir. Dönüyoruz dolaşıyoruz yine yollarımız eğitime çıkıyor. Hep bir ağızdan “depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” dedik. “Öğrenmek” kavramı çok değerli, öğrenmek olunca “öğretecek” de lazım oluyor. Bu yüzden bu depremle ve gelecek yıllarda inşallah olmaz ama olacak depremlerle yaşamayı öğrenmek için eğitimi ve eğitimcileri seferber etmek lazım. Bu yüzden Elâzığ ve Malatya’da İçişleri Bakanlığı öncülüğünde bütün okullar gözden geçiriliyor. Eğitime bir an önce başlamak için seferber olunuyor. Bugün Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı ve 10 Şubat’ta eğitime başlanacağını belirtti. Konuşmasında ülkemizde eğitime gönül vermiş insanların seferber olduğunu da belirtti. Hepsine teşekkür etti. Ben de bir eğitimci yazar olarak hepsine gönül dolusu teşekkür ediyorum.
Bu kurumların başında Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Başkanı Enver Yücel geliyor. Kendisi ile görüştüm on gündür İngiltere’de dünyanın en önemli eğitim teknolojileri fuarında iken deprem haberini almış hemen harekete geçerek önce dünyanın her yerinde bulunan üniversite, dil okulu ve kurumlarını kapsayan bir destek kampanyası başlatmış, devamında ekibini hemen deprem bölgesine göndererek okulları inceletmiş ve aşağıda isimleri yazılı okulları seçerek ve Malatya valiliği ile görüşerek bu okulların yeniden yapılıp güçlendirilip hızla eğitime başlaması için kolları sıvamış. Bu okulların 6’sı Malatya, 2’si Elâzığ’da bulunuyor.
Enver Yücel, “BUEK ve BAU Global Ailesi olarak depremde hasar gören okulların tadilatı için öğrencilerin eğitimlerini aksatmamak adına tüm dünyadaki BAU Global kurumları, rektörlerimiz, dekanlarımız ve akademisyenlerimiz ile destek vermeye hazırız. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan bu okulların öğrencileri şu anda çadırlarda kalıyor. Bizler de onlara yardım etmek için hem okulların hem de yurtların tadilatını hızlıca yapıp bahar dönemine yetiştireceğiz. Böylelikle öğrenciler derslerinden geri kalmayacak” dedi.
Okullar ise, Malatya Doğanyol ilçesinde bulunan Gökçe İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Türkmen Ortaokulu, Pütürge ilçesinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Pansiyonu, Pütürge İmam Hatip Ortaokulu, Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu ve Pansiyon Binası, Pütürge Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kale ilçesinden ise İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kale Bent Ortaokulu ile son olarak Battalgazi ilçesinden Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Elazığ Sivrice Cumhuriyet Ortaokulu ve Elazığ Sivrice Ali Rıza Talay Çok Programlı Anadolu Lisesi. Şimdi bütün kurumlar kolları sıvamış bu okulları yeniden ve hızla eğitime geri kazandırmak için çalışıyor. Çalışma kapsamında, Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) arasında protokolde imzalandı. Bölgedeki Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları depremden etkilenen 4-14 yaş arası çocuklara psikolojik destek verilmesi için Bahçeşehir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) bölümü Öğretim Üyelerinin de desteği ile çocuklara destek verilecek. Ayrıca okullara kütüphane ve robotik laboratuvarı kurulumu gibi konularda da destek verilecek.
Kısacası Enver Yücel olaya gelecek ve insan gözüyle bakarak önceliğine okulları, eğitimi koymuş. Başta sayın Enver Yücel olmak üzere bütün hayırseverlere teşekkür etmek lazım.
Umudum, yardımseverliğin klavye ve sosyal medya satırlarında kalmamasıdır. Yardımseverlik paylaşmaktır. Bu toplumun tarih boyunca ayrım yapmaksızın yaptığı en güzel şeydir. yardımlaşmak. Mehmet Akif İstiklal Marşı için “Allah bu millete bir daha istiklal Marşı yazdırmasın” demişti. Ben de Allah bir daha bu millete afet göstermesin, biz de yardımlaşma duygumuzu afet olmadan da birbirimize gösterelim diye umut edeyim.