Dünyaca ünlü sanat kuruluşu olan Grotowski Enstitüsü, Türkiye’de 14 tiyatro okulunu öğrencilerine atölyeler düzenledi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, ünlü yönetmen ve oyuncuları genç yeteneklerle buluşturdu.
Grotowski Enstitüsü’ne bağlı Teatr ZAR topluluğu ve BAU Konservatuvar ortaklığında düzenlenen “BodyConstitution / Tekniğin Kaynağı – Kaynağın Tekniği” atölyesi, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden İstanbul’a gelen öğrencileri ve eğitmenleri bir araya getirdi. Yüzlerce başvuru arasından seçilen 14 tiyatro okulunun akademisyen ve öğrencileri projeye katıldı. Atölye, BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senem Cevher, BAU Dr. Öğr. Üyesi Sercan Özinan tarafından koordine edilirken, Teatr ZAR topluluğuna bağlı ünlü yönetmen ve oyunculardan Jarosław Fret, Ditte Berkeley, Aleksandra Kugacz Semerci ve Mertcan Semerci de projeye eğitmen olarak katıldı.
“Uluslararası işbirliğimiz devam edecek”
Sanatın iyileştirici gücüne inandıklarını belirten BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senem Cevher “BAU Konservatuvar ailesi olarak ilk uluslararası atölyemizi gerçekleştirmiş olduk. Sanatın birleştirici gücüne hepimiz inanıyoruz. Bu birleştirici gücü atölyede görmek çok mutluluk verici bizler için. Hem Polonya Grotowski Enstitü ile işbirliğimiz sürecek; hem de bu uluslararası atölyelere yenisi ekleyeceğiz” açıklamasında bulundu.
Beden Ve Ses Çalışmaları Konulu Belgeseller İzlendi
Atölyeler, BAU Konservatuvar Sahne Sanatları ve tiyatro toplulukları öğrencileri ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Toplamda 26 saat devam eden etkinlikte öğrencilere oyunculuk eğitiminin yanı sıra, oyunculuğun teknik ve içerik bilgisine dair atölyeler düzelendi. Atölyeye ek olarak film gösterimleri de gerçekleşti. 1-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik sonunda, öğrencilere ve diğer katılımcılara BAU Konservatuvar ve Grotowski Enstitü logolu katılım belgesi verildi.
Öte yandan, BAU Konservatuvar Bölümü ve Polonya Grotowski Enstitü ile yıl içerisinde birçok uluslararası atölye çalışmaları sürdürmeye devam edecek.