BAU HABER
  • GÜNDEM
    • WEBTV
  • EKONOMİ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • DÜNYA
  • FOTO GALERİ
  • WEBTV
  • KÜNYE

“Up To Youth” Projesi ile Gençlere Girişimcilik Desteği

28 Aralık 2020 | Medya

“Up To Youth” Projesi ile Gençlere Girişimcilik Desteği

Bahçeşehir Üniversitesi gençlerin dijital sosyal girişimciliğe teşvik edilmesi amacıyla bir proje başlattı. BAU Koordinatörlüğü’nde gerçekleşen “Up to Youth” projesi gençlerin ve özellikle NEET olarak adlandırılan eğitim ve istihdam süreçlerinde olmayan gençlerin dijital sosyal girişimcilik becerilerini geliştirmek yoluyla girişimci olabilmelerine katkıda bulunuyor.

Projenin detayları ve çıktıları şöyle

  1. Adı:  Up to Youth – Promoting Future Digital Social Entrepreneurs

Proje Numarası: 2018-1-TR01-KA205-057895

  1. Türü: Ana Eylem 2 (KA2) Gençlik Alanında Stratejik Ortaklık

Proje Ekibi: Prof.Dr. Şirin Karadeniz (Koordinatör), Dr.Öğr.Üyesi Tuğba Kıral Özkan (Araştırmacı), Doç.Dr. Berna Güloğlu (Araştırmacı) Arş.Gör. Meltem Özmutlu (Proje Asistanı)

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) koordinatörlüğünde İstanbul Valiliği, Geleceğin Eğitimi Derneği, Institute of Entrepreneurship Development (IED) (Yunanistan), Bridging to The Future (BTF) (United Kingdom), STEP Institut (Slovenya) ve Associacao Para A Educacao Evalorizacao Da Regiao De Aveiro (AEVA) (Portekiz) ortaklığında yürütülen «2018-1-TR01-KA205-057895 Up to Youth – Promoting Future Digital Social Entrepreneurs» AB projesinin en önemli amacı gençlerin dijital sosyal girişimciliğe teşvik edilmesidir. Up to Youth Projesi, gençlerin ve özellikle NEET olarak adlandırılan eğitim ve istihdam süreçlerinde olmayan gençlerin dijital sosyal girişimcilik becerilerini geliştirmek yoluyla girişimci olabilmelerine katkıda bulunmaktır.

Up to Youth projesi ürünleri;

  1. İhtiyaç Analizi: Gençlere sunulan sosyal girişimcilik eğitimleri ve sosyal girişimciliğin ortak ülkelerdeki yasal dayanaklarının analizi. Bu analizin amacı ortak ülkelerde sosyal girişimcilik üzerine sunulan eğitimleri analiz etmek ve yine ortak ülkelerdeki sosyal girişimciliğin hukuki altyapısı araştırılmıştır. Ayrıca gençlerin mevcut sosyal girişimcilik bilgileri anketler vasıtasıyla ölçülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre, sosyal girişimcilik alanında sunulan kursların süresi 40 ile 120 saat arasında olup, hedef kitle 16 ile 32 yaş arasındaki gençlerdir. Söz konusu sosyal girişimcilik kurslarında ortak bir müfredat, yapı veya metodoloji  olmamasına rağmen, birçoğu sosyal girişimciliğe giriş, finansal okuryazarlık ve pazarlama konularını içermektedir. Araştırmaya göre ülkemizde sosyal girişimciliğin hukuki bir altyapısı olmamakla beraber sosyal girişimcilik henüz çok fazla bilinmeyen bir kavramdır. AB fonları, Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sosyal girişimciliğin bilinirliğin arttırılmasına yönelik faaliyetler mevcuttur
  2. Websitesi: http://uptoyouth.eu
  3. İyi örnekler ve rol modeller ile söyleşiler: Ortak ülkelerdeki sosyal girişimcilik örnekleri ve girişimciler ile söyleşi videoları.

 Türkiye’den sunulan iyi örnekler; Otsimo, Tarımsal Pazarlama, Çöp(m)adam

Türkiye’de yapılan söyleşiler;

E-bursum: Mesut Keskin

Fazla Gıda: Olcay Silahlı

Good4Trust: Uygar Özesmi

Otsimo: Zafer Elcik

YouTube > UptoYouth Project (UpToYouth Project – YouTube)

  1. Eğitim İçeriği: Gençlerin dijital sosyal girişimci olabilmeleri için 10 üniteden oluşan eğitim içeriği. Aşağıda başlıkları verilen ünitelerde gençlerin dijital sosyal girişimcilik becerilerini geliştirebileceği eğitim içerikleri hazırlandı; Dijital Sosyal Girişimciliğe Giriş, Sosyal İhtiyaç Analizi, Sosyal İş Modeli, Fikrine Fon Bulmak, Dijital Sosyal Girişimcilik için Finans ve Bütçe, Dijital Pazarlama, Sosyal Girişimcilik için Dijital Model, İnsan Kaynakları ve Ekip Yönetimi, Yeni Medya Becerileri, Çok kültürlü Farkındalık

Eğitim Portalı: https://athena.entre.gr/en/courses/up-to-youth-promoting-future-digital

  1. Eğitmen El Kitapçığı: Projenin bu son ürününde eğitmenlere (akademisyenler, gençlik eğitmenleri, vb.) yönelik bir eğitmen el kitapçığı hazırlanmıştır. Bu kitapçığın amacı, hazırlanan eğitim içeriğinin sınıflarda ders olarak sunulabilmesini kolaylaştırmaktır. Bu amaçla; Proje Hakkında Bilgi, Eğitim İçeriklerinin Öğrenme Çıktıları, Girişimcilik Eğitimi İçin 5E Metodolojisi, Ice-Breaker, Sınıf İçi Grup Etkinlikleri içerikleri hazırlandı.

Altı farklı (Proje ortakları ve geçici koruma altındaki gençler için Arapça) dilde üretilen Up to Youth proje çıktıları ile 18-24 yaş aralığındaki gençlerin ve özellikle NEET olarak adlandırılan eğitim ve istihdam süreçlerinde olmayan gençlerin dijital sosyal girişimciliği öğrenerek kendi girişimlerini kurmalarına yardımcı olacaktır.

Eğitim sonunda gençler;

  • Sosyal girişimciliğe nasıl başlanacağını veya nasıl sermaye oluşturulması gerekliliği gibi sosyal girişimcilik becerilerini geliştirecek,
  • Dijital pazarlama becerilerini ve yeni medya becerilerini(e-ticaret, sosyal ağları kullanma) geliştirecek
  • Göçmen bireylere etkili bir şekilde ulaşabilmek için çok kültürlük farkındalığı artacak
  • Bütçeleme ve iş modellerinin oluşturulması gibi önemli becerileri öğrenecekler
  • Proje ekibi tarafından oluşturulmuş eğitimciler için el kitabına sahip olacaklardır
Basında Bugün

Basında Bugün

Öne Çıkanlar

BAU İLE HUAWEİ’DEN DEV İŞ BİRLİĞİ

OTİZMLİ ÇOCUKLARA NOTASIZ PİYANO EĞİTİMİ

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Eczacılık Fakültesi Açıldı

Apply BAU
@BAUhaber tarafından gönderilen tweetler
Bahçeşehir University

Copyright © BAU Haber

Design & Development BAUDigitalLab

Son Haberler

  • BASINDA BUGÜN
  • MEVSİM GEÇİŞLERİ HASTA ETMESİN: İŞTE GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN GEREKENLER
  • BAU İLE HUAWEİ’DEN DEV İŞ BİRLİĞİ
  • TÜRK EĞİTİMCİNİN ALMANYA’DA MEZUNİYET GURURU

Bizi Takip Edin

Bahçeşehir University /bauhaber
Bahçeşehir University @bauhaber
Bahçeşehir University /bauhaber